My favourite snacking theme. These are just great breakfast in the pocket (well, not literately:)) And I really enjoy the combination of figs, tahini and raw cocoa. All natural, no additional sweeteners, but they are sweet enough.
2 cups (x200ml) oatmeal (blended rolled oats)
6 dried figs
2tb.s. tahini
1-2tb.s. flax seeds
2-3tb.s. runny honey/molasses
splash (maybe 2-3tb.s.) of milk/non diary milk
cocoa for coating
Grind oat flakes, add chopped figs, pulse several times and add rest of the ingredients, at the end pour some milk if the mixture is too stiff. Shape with the help of ice cream spoon the oat mixture into (18) balls. Cover them in cocoa powder.
They can be kept several days in the fridge.
You may be interested in these as well (apricot, coconut and cereal).
2 стакана (х200мл) овсяных хлопьев
6 инжирин
2ст.л. тахини (паста из кунжута)
1-2ст.л. семян льна
2-3ст.л. жидкого меда/мелассы
немного (2-3ст.л.) молока/ миндального молока
какао для обсыпки
Смолоть овес, добавить порезанный инжир, пропульсировать несколько раз и добавить остальные ингредиенты. В конце добавить молоко, столько, чтобы массу можно было формировать в шарики (18 штук). Легче использовать ложку для мороженного, набирать "тесто", а потом скатывать шарики. Обвалять в какао.
Возможно вас заинтересуют эти - с абрикосом и кокосом
Отличные шарики! Надо такие делать, вместо конфет :)
ReplyDeleteda, no znaya, chto oni poleznee, ya em ih slishkom mnogo:))@Вениамин
ReplyDelete