ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Wednesday, March 7, 2012

Hachee- Dutch Beef Stew/Жаркое в Голландском Стиле

This dish is one of many variations of hearty stews with thick gravy, that are traditional in the Netherlands. Before real spring weather arrives this would be a good way to warm up and relax at the lunch time. Another similar Dutch fragrant stew is here.



For this fragrant, simple and satisfying dish you'll need:

app.700g beef escalopes
2-3 large (red) onions
4 cloves
3 bay leaves
50g butter
500ml beef stock
3 tb.s. red wine vinegar
1 tb.s. apple sauce
1x1cm thick slice of ontbijtkoek (dutch spiced breakfast cake) to thicken the gravy*
*can be substituted by adding 1,5tb.s. flour with a pinch of cinnamon, dry ginger and nutmeg and 1t.s. flower       honey

In a deep and heavy pan heat butter and add pieces of meat. Fry for about 10 minutes, then add sliced onions and cook for another 5 minutes. Add spices, vinegar and apple sauce and pour stock. Lower the heat and cook covered for about 2 hours (adding some water if needed).
At the end add crushed slice of cake)alternatively just flour to thicken) and serve with creamy potato mash and apple sauce.


Это блюдо- один из вариантов домашнего жаркого с густой подливой, характерных для Голландской Кухни. Пока настоящая весенняя погода не началась, такая еда не только согреет, но и расслабит, снимет напряжение трудового дня:)

Для этого ароматного, простого и сытного жаркого понадобится:

ок.700г говядины (как на гуляш)
2-3 крупных (красных) луковицы
4 гвоздики
3 лавровых листа
50г слив. масла
500мл говяжьего бульона
3ст.л. винного (красного) уксуса
1ст.л. яблочного пюре (или натереть яблоко)
1 кусок (1см) голландского пряного кекса (или 1-1,5ст.л. муки, щепотка корицы, имбиря и мускатного ореха и 1ч.л. цветочного меда)




В тяжелой глубокой кастрюле нагреть масло и обжарить в течении 10 минут куски мяса, добавить лук и потушить 5 минут, затем добавить все остальные ингредиенты (кроме муки) и залить бульоном. Тушить на малом огне, прикрыть крышкой, в течении 2 часов, подливая воды, когда необходимо.
В конце загустить подливу мукой.
Подавать со сливочным пюре и яблочным соусом (пюре).

No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...