I love quince. Unfortunately this fruit is underestimated somehow by many. I enjoyed it in any form- baked with nuts, in a pie, as a dessert cream, in form of spread over toasted bread or even in ice cream! Today it's just a bit different. I combined it with favourite oats! It's not crumble, just a thin crispy layer of them over soft and fragrant fruit. Great for breakfast, as healthy dessert or a snack.
3 quinces, cut into 4 wedges each (alternative would be pears with less baking time)
3tb.s. butter/light margarine
8tb.s. runny honey
4tb.s. lemon juice
6tb.s. rolled oat flakes
cinnamon
vanilla
Preheat oven to 200C. Cut quinces, remove pits and place in greased baking form. Cover them with foil and bake for 35 minutes covered.
In the meantime, in frying pan heat remaining margarine, add lemon juice and oats with honey and heat through, stirring. Take quinces out, remove foil. Divide oats mixture over the tops of fruit, sprinkle with cinnamon and vanilla and bake for 15 more minutes uncovered.
Я люблю айву. К сожалению ее часто недооценивают. Мне она понравилась запеченая с орехами, в пироге, как десерт, как повидло на тосте и даже в форме мороженого! Сегодня немного по-другому. Я ее скомбинировала с любимой овсянкой! Это не крамбл, а только тонкой слой хрустящих хлопьев поверх мягкой и ароматной айвы. Замечательно на завтрак или как перекус.
3 quinces, cut into 4 wedges each (alternative would be pears with less baking time)
3tb.s. butter/light margarine
8tb.s. runny honey
4tb.s. lemon juice
6tb.s. rolled oat flakes
cinnamon
vanilla
Preheat oven to 200C. Cut quinces, remove pits and place in greased baking form. Cover them with foil and bake for 35 minutes covered.
In the meantime, in frying pan heat remaining margarine, add lemon juice and oats with honey and heat through, stirring. Take quinces out, remove foil. Divide oats mixture over the tops of fruit, sprinkle with cinnamon and vanilla and bake for 15 more minutes uncovered.
Я люблю айву. К сожалению ее часто недооценивают. Мне она понравилась запеченая с орехами, в пироге, как десерт, как повидло на тосте и даже в форме мороженого! Сегодня немного по-другому. Я ее скомбинировала с любимой овсянкой! Это не крамбл, а только тонкой слой хрустящих хлопьев поверх мягкой и ароматной айвы. Замечательно на завтрак или как перекус.
3 айвы, разрезанные на 4 дольки каждая (как альтернатива возьмите рушу и уменьшите время готовки)
3ст.л. слив. масла.маргарина
8ст.л. жидкого меда
4ст.л. лимонного сока
6ст.л. овсяных хлопьев
корица
ваниль
Духовка 200С. Разрезать айву, вынуть косточки, выложить ее на смазанное блюдо, затянуть фольгой и запекать в течении 35 минут. В это время на сковороде на масле прогреть овес с лимонным соком и медом.
Вынуть айву, снять фольгу и распределить овес сверху, добавить ваниль и корицу. Запечь без фольги ок.15 минут.
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!