ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Sunday, June 30, 2013

Peanut and Chocolate Macarons / Арахисовые Макаронс с Шоколадом


Don't know... I really like this combination. It's simple, but so tasty...peanuts and chocolate. By the way, these macarons will also be cheaper in terms of ingredients. And I like that... this way they can be baked every day, if you like:)

Though, still too sweet for my taste, this combination I liked even better than hazelnut macarons that I posted here earlier. Home made dark chocolate ganache, which is not too sweet was good here. My kids liked them with Nutella more, actually:)



3/4 cup ground to powder peanuts (salted shells removed)
1 cup vanilla powdered sugar
2 egg whites
1/4 cup sugar

Grind peanuts with powdered sugar together. Sift. Beat the egg whites until foamy, add the sugar and beat until very stiff.
With rubber spatula mix nut powder and egg whites until when the batter is almost pouring from the spatula, if you lift it.
Transfer the batter into a piping bag and pipe small cookies (around 3cm) onto baking paper. Let them stand as long as it takes for them to get a shell on the surface, so that when you touch it with your finger it does not stick to it at all. As I live by the sea (humid) it takes me about 1,5-2 hours to get it.



Bake on the middle of the preheated to 160C oven during 8 minutes. Take them out and let them cool before carefully removing.

Spread simple ganache (melted dark chocolate and cream, 1:1) over cookies and glue them together. Enjoy their crunchy-sticky texture and a lovely peanut and chocolate flavours combination!





























Не знаю, мне просто нравится это сочетание...арахис и шоколад, просто, но вкусно! Кстати, обойдутся они дешевле, чем с другими орехами...а в таком случае, их можно делать каждый день:)
Хотя на мой вкус все равно слишком сладкие, но эта комбинация мне понравилась больше, чем те, о которых я писала раньше, фундук и малина.  Домашный ганаш из горького шоколада сюда очень подходит, не так сладко...хотя для более скорой и простой и любимой моими детьми версии можно взять просто Нутеллу.


3/4 стакана смолотого в порошок арахиса (кожицу снять)
1 ст. ванильной сахарной пудры
2 белка
1/4 ст. сахара

Смолоть орехи вместе с пудрой. Просеять. Взбить белки до пены, всыпать сахар и продолжить взбивать до крепких пиков.
Аккуратно вмешать силиконовой лопаткой ореховую муку в белки до такого состояния, пока масса не станет почти непрерывно стекать, если поднять ложку. Переложить массу в кондитерский мешок и на простеленый бумагой протвень выдавить небольшие круги (ок.3см). Теперь дать им постоять столько, скол;ко понадобится, чтобы на поверхности образовалась корочка. Нужно, чтобы прикоснувшись к печенью, на палец ничего не прилипло. Я живу у моря, воздух влажный, поэтому у меня этот процесс занимает ок. 1,5-2 часа.

Когда макаронс готовы к выпеканию, поставте их на середину прогретой до 160С духовки и пеките ок. 8 минут. Дайте им остынуть перед тем, как аккуратно их снимать.
Смажьте обычным ганашем (растопить горький шоколад со сливками, 1:1) и наслаждайтесь хрустяще-клейким (в хорошем смысле:) печеньем!




3 comments:

  1. Олюшка, спасибо ОГРОМНОЕ, надо попробовать это чудо!!!Фотографии соблазнительно-аппетитные!

    ReplyDelete
  2. Olga these macarons look fabulous. I love peanuts with chocolate.

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...